VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE
6 Mei, 2016

Nieuw Boek Documenteert Levensverhalen van Amsterdamse Restaurateurs
“Flavors of Life,” geschreven door Jessica Lipowski, beschrijft het leven van 62 ondernemers uit 41 verschillende landen met één gezamenlijke passie

AMSTERDAM – Een nieuw non-fictie boek van auteur Jessica Lipowski zal officieel worden uitgegeven op dinsdag, 24 mei 2016. Het boek, getiteld Flavors of Life, is een verzameling van inspirerende biografieën van 62 ondernemers uit de hele wereld. Deze ondernemers, of het nu gaat over een beroemde Zwitserse drummer, een Amerikaanse balletdanser, of mensen die opgroeiden tijdens de apartheid in Zuid-Afrika of in een kleine dorpje in de bergen van Nepal, hebben iets gemeen: een eigen restaurant in Amsterdam.

Flavors of Life bewijst, wederom, dat iedereen een boeiend verhaal te vertellen heeft”, zegt John Higham, auteur van 360 Degrees Longitude. “Jessica Lipowski heeft het talent om die verhalen tot leven te brengen voor haar lezers.”

Ontdek hoe deze verschillende mensen in dezelfde stad zijn beland, in dezelfde industrie, met één gezamenlijke passie. Leer hoe eten en gewoontes culturele grenzen verleggen en ons samen brengen. Krijg waardering voor de verschillende restaurants in de diverse Nederlandse hoofdstad. Meestal gaan recensies, artikelen en blogs alleen maar over de kwaliteit van het eten, vriendelijkheid en dienstverlening van het personeel, en de netheid van het etablissement, en vaak ontbreekt het verhaal achter de eigenaar die de ervaring creëerde.

“Van jongsaf aan was ik al geinteresseerd in goede verhalen. Op de een of andere manier creëeren onze verhalen een recept voor de wereld,” zegt Jessica Lipowski, auteur van Flavors of Life. “Vanwege mijn journalistieke achtergrond, nieuwsgierigheid naar wat mensen drijft, alsmede mijn liefde voor goed eten, heb ik gekozen om eigenaren van internationale restaurants te interviewen, om achter hun levenservaringen te komen, hun motivaties voor de keuze van het beroep restaurateur, alsmede hoe ze uiteindelijk in Amsterdam terecht zijn gekomen.”

Het boek (ISBN: 978-90-825238-0-5) is beschikbaar als paperback (€22,95) en als e-book (€4,99). Bestellingen kunnen direct worden geplaatst via de website van de auteur, www.jessicalipowski.com. De website bevat ook een online component, met twee verschillende interactieve kaarten en aanvullende informatie over elk restaurant. Daarnaast zal het boek beschikbaar zijn in de lokale boekhandel.

Als u een interview wilt regelen, een voorpublicatie wenst te ontvangen, of meer informatie over het boek wilt, dan kunt u contact opnemen met Jessica Lipowski. Het tabblad “Media” op de website bevat additionele informative, interviews, reviews, een Q&A met de auteur, alsmede hoge-resolutie afbeeldingen die beschikbaar zijn voor download.

Over Jessica Lipowski
Jessica Lipowski, oorspronkelijk uit Detroit, Michigan en afgestudeerd van Michigan State University, verhuisde naar Nederland in februari 2011. Haar werk is gepubliceerd in 10Best.com (een onderdeel van USA Today) en in The Washington Times. Het boek, in combinatie met haar werkervaring, reizen, en leven als expat, geeft haar een nieuw perspectief op eten, reizen en cultuur.

Engelse versie.